Malzemeler ;
7-8 Adet Mantar
1/2 Soğan
125 gr. Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Süt
1 Et Suyu Tableti
3.5 Su Bardağı Su
1/2 Paket Krema
Tuz
Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yapılışı ;
Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin
Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun
Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin
3. 5 su bardağı suyu ekleyin
Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. tencereyi ocaktan alın
Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın
Ben bayıldım diyebilirim uzun süredir yapmak istediğim bir çorbaydı, mantar ve krema hastası olarak ikisi bir arada süper bir uyum gerçekten
Zaten kremayı kullana bildiğim her yerde kullanıyorum bu aralar kremalı tavuk ve kremalı makarnada çok lezzetli tavsiye ederim
Hakan ile Nilde çok beyendiler, ama hiç bir şeyi sevmez Küçük dayı Ender sanki süt çorbası gibi olmuş dedi bilmiyoru işte zevkler ve renkler bir deneyin derim ben
Ben tabi bazı malzemelerini farklı kullandım herkes kendine göre yapa bilir tabi yağını az koydum mesela, kremayı 1 paket koydum falan yinede size
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder