500 gr temizlenmiş kalamar
1 kahve fincanı soda
1 kahve fincanı bira
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Kalamarları keskin bir bıçak yardımı ile halka halka dilimleyin. Karbonat ve tuzu karıştırıp kalamarları hazırladığınız bu karışımla iyice ovun ve 3-4 sefer bol suda iyice yıkayın. Bir süzgece alıp fazla suyunun süzülmesini bekleyin.Soda ve birayı bir kapta karıştırın. Kalamarları hazırladığınız bu karışıma bulayın. 5 saat üzeri açık olarak oda sıcaklığında bekletin. Sıvıyağı kızdırıp kalamarları una bulayarak kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası;Kalamar kızartırken, sıvıyağın sıcaklığının 170 ile 180 derece civarlarında olması gerekir. Sıvıyağ çok kızgın olursa kalamarın dışı pişer ve içi çiğ kalır. Yeteri kadar ısınmadığında ise sertleşir
Afiyet Olsun...
Sos için..
3 diş sarımsagı rendeleyin..
3 adet ceviz içini robottan geçirin..
1 avuç ufalanmış kuru ekmek içini ilave edin..
1 tutam dere otu ilave edin..
Butun bunları 1 kase yogurdun içinde guzelce karıştırın..
Karışımın içine tuz ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagı gezdirin..
Kalamarınızın yanında servis yepın..
Göreceksiniz bu usulle hazırlanmış kalamar ve sosu bir kere yedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz..
Gerçekten çok severek yediğimiz kızartma tarzı bir şey yanına sosunu da hazırladığımda çok lezzetli Nil zati her çocuk gibi bu tarz şeyler onun favorisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder