Malzemeler
8 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1,5 bardak bezelye
1,5 bardak bezelye
1 yemek kaşığı un
1 bardak zeytinyağı (ben yarım bardak sıvı yağ...)
10 adet arpacık soğan
8 adet şeker
2 adet limonun suyu
4 bardak su (ben 3,5 bardak..)
Dereotu
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin.
Arpacık soğanları soyun.
Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın. Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin.
Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın. İçine patatesleri, havucu,bezelyeyi, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın. 4 bardak su ilave edin. Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın. Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencerenin ağzını tabakla kapatın. Kısık ateşte 60 dakika pişirin.
Enginarların soğumasını bekleyin. Servis tabağına yuvarlak tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun. Dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
veeeee... Afiyet olsun...
İlk olarak bize gelen bir mail de faydalarını okuduğumuzda mutlaka en az haftada bir tüketmemiz lazım demiştik
ama bir türlü gözümüz kesmiyordu
kesinlikle yiyemeyiz kereviz fln.bu tarz sebzeler bizim damak tadımıza göre değil diyorduk
ama bu tarif gerçekten çok güzel enginarın tadını tamamen değiştiriyor şimdi Nilde çok seviyor bezelyeler havuçlar üzerinde süslü süslü en çokta görünüşünü seviyor..
Yılın birkaç ayı pazarlarda bulunuyor Nisan'dan Mayıs sonuna kadar bol bol tüketilmeli
Sayısız faydalarından birkaçı;
Karaciğer ,böbrek ve safrakesesinin çalışmasına aynı zamanda iyileşmesine yardım eder
Bedeni ve ruhi bitkinliği giderir
Sarılıkta faydalıdır
Şeker hastaları için çok faydalıdır
Kandaki şeker miktarını ayarlar
Vücuda dinçlik verir
Sinirleri güçlendirir
Damar sertliği ve kalp hastalığını önler
Kandaki üre ve kolestrolü düşürür
İdrar söktürür
Börekteki kumların dökülmesine yardım eder
Romatizmanın şikayetlerini geçirir
Mide ve bağırsakları temizler
İshali keser
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder